2020-08-27 12:59:17• hírek • Szatmár.ro

Szatmári aranyérmek az első hivatalos, nem online lebonyolított sakkversenyen

Augusztus 19-25 között, huszonharmadik alkalommal szervezték meg Csíkszeredában a Caissa Sakkturnét, amely a járványhelyzet óta Romániában az első hivatalos, nem online lebonyolított sakkverseny. 

 

Az idei torna a jelenlegi egészségügyi előírások szigorú betartása mellett zajlott. A sport- és egészségügyi szervek csak a sakkversenyek kültéri lebonyolítását engedélyezték, legfeljebb 10-es, elkülönített csoportokban lehetett játszani, ezért a nyíltverseny helyett a rendezők meghívásos alapon történő körmérkőzéseket írtak ki, a partik pedig a nézők nélkül, maszkban, a szokásos kézfogás mellőzésével zajlottak. 

 

A Balogh János Emlékversenyen a gyerekeknek 8 és 14 éves kategóriában írtak ki versenyt, 2x60 perces gondolkozási idővel, valamint idén is megszervezték a hagyományos sakkfeladat-oldó versenyt is. A szatmárnémeti Vointa Sakk Egyesületet két sakkozó képviselte, Kovács Balázs és Kovács Ábel, mindketten a 8 évesek között méretkeztek  meg. Amint az őket felkészítő Ciprian Munteantól megtudtuk, mindketten jól szerepeltek a versenyen. A 8 évesek között Kovács Balázs az első helyet szerezte meg: hat győzelem és egy döntetlen volt a mérlege a 7 fordulós versenyt követően, Ábel pedig a 4. helyen zárt. A sakkfeladat-megoldó versenyen is szatmári siker született, az első helyért járó trófeát itt Kovács Ábel vehette át, Balázs pedig a 4. helyen végzett. 

 

A Vointa Sakk Egyesület közleménye megjegyzi továbbá, hogy augusztus 17-18-án, a Román Sakkszövetség online válogató versenyt szervezett a 12 évesek kategóriájában, amelynek célja az U12-es Európai Online Sakkbajnokságon indulók kiválasztása volt. A versenyre több mint nyolcvan 12 év alatti versenyző jelentkezett, amelyen a Vointa 6 éves sakkozója, Kovács Balázs 7-ből 4 pontot megszerezve a 26. helyen zárt, ami a második legjobb eredmény volt a 8 éves korcsoportba tartozók között. 

 

A sakkozók számára a következő megmérettetés várhatóan a Szatmárnémeti Nemzetközi Sakkfesztivál lesz, amelyre októberben kerül sor, a járványra való tekintettel az eddigiekhez képest egy visszafogottabb formában.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: